Vad är rätta priset på fönsterbyte?

Det som spelar roll om vad dina nya fönster kommer att kosta beror på vilken modell det är som du kommer att använda dig av samt vilket typ av glas som kommer att sitta i det. Priserna varierar ganska mycket beroende på vilket typ av fönster som tillslut blir valet för dig. Det blir då viktigt att bestämma sig för vilken funktion det nya fönstret faktiskt ska uppfylla.

Kraftig variation i priser
Du kommer att märka att marknaden består av mängder av varianter av fönster och priset står i direkt relation med kvalité och funktion. Desto mer specialanpassat du vill ha ditt fönster, desto mer kan du räkna med att det kommer att kosta dig i slutändan. 2-glasfönster är nästan alltid billigare än vad 3-glasfönster är och vill du ha en känsla för vad varje fönster kommer att kosta dig så kommer ett 2-glasfönster att kosta någonstans mellan 700 och 3 000 kronor, medan ett fönster med 3-glas istället ligger mellan 2 000 och 5 000 kronor.

Håll koll på erbjudanden och avdrag
Det finns idag många olika fönsterleverantörer som kan erbjuda dig olika paketlösningar på ditt fönsterbyte. Det betyder att du sammanlagt kan komma betydligt billigare undan för respektive fönster och samtidigt få det gjort av en pålitlig firma. ROT-avdraget är också en möjlighet för dig, vilket betyder att kostnaden sänkt än mer för ditt fönsterbyte. Tänk dock på att det är mycket klokt att ta in olika offerter från olika företag för att du ska vara säker på att du får det bästa priset från de allra bästa hantverkarna.

Det är som sagt aldrig en enkel uppgift att ge er den exakta prisbilden av vad just era fönster kommer att kosta. Prisspannet är väldigt stort och det är också ganska förståeligt. Med tanke på att fönster finns i så många olika varianter och variationer så kommer det innebära att det enda som kan få dig att veta exakt vad prislappen hamnar på är vilka typer av fönster som du vill ha. Som vi sa så är 2-glasfönster de absolut billigaste varianterna. Om man dessutom vill ha specialmått på sina fönster kommer detta att kosta mer. 3-glasfönster är det absolut vanligaste fönstren idag och det mycket beroende på att det är de fönster som har de absolut bästa U-värdena. Det betyder att de är mycket bättre på att isolera än vad andra glas är och det kommer att spara pengar för dig som husägare.