Vad är rätta priset på dränering?

dräneringSamma sak gäller för dränering som med allt annat som vi har tagit upp här på sidan, nämligen att det är två stycken typer av utgiftsposter som kommer att vara väsentliga att hålla koll på. Dels så är det som alltid materialfrågan, du kommer att behöva betala för det material som används till dräneringen. Samma sak är det med själva arbetsinsatsen. De brukar man dela upp i timkostnad, arbetarna tar alltså ett timpris för sitt arbete. Att genomföra en dränering av sitt hus kommer att kosta en hel del, men det finns sätt att hålla priserna nere.

Ta in offerter och jämför
Det är det bästa tipset som man kan ge dig när det gäller det mesta, så även dränering. Genom olika prisförslag så kommer du att få en tydlig bild över vilket spann som du kan förvänta dig att priset kommer att landa. Materialpriset kommer man dock aldrig komma undan och vid dränering så handlar det framför allt om grus, dräneringsrör och isolering. Man beräknar en dränering utifrån löpmeter, alltså så många meter som ska dräneras omkring ditt hus. Priset ligger då någonstans mellan 900 och 1 400 kronor per löpmeter.

Utnyttja ROT
Det blir med andra ord ganska lätt för dig som husägare att räkna på vad mycket det kommer att kosta att dränera kring ditt hus. Det bästa sättet för dig att ytterligare hålla nere priserna är att utnyttja det ROT-avdrag som finns, vilket innebär att kostnaderna för det arbete som genomförs kommer att vara hälften av vad det ursprungligen var.

Materialet är alltid ett fast pris
Materialet till en dränering är som sagt alltid något som du kommer att behöva betala fullt pris för. Detta material kan du köpa in själv för att förhoppningsvis göra så att du kan hålla priserna nere men om du istället känner att du vill att firman sköter hela arbetet åt dig, alltså totalentreprenad, kommer priset att landa runt 2500 kronor per löpmeter. Genom eget arbete och egna inköp kan du alltså mycket lätt få ner priset, men vill du ha det bra gjort så bör du givetvis låta en firma sköta hela arbetet åt dig. Med en mängd olika offerter kan du ställa dem mot varandra och kanske till och med pressa priserna lite till, men det är inte en säkerhet att det kommer att gå. Det skadar dock inte att prova och skulle du få till det så kommer du att kunna komma undan betydligt billigare än vad en dränering normalt kan tänkas kosta.