Vad är rätta priset på bergvärme?

Det finns många olika faktorer som kommer att påverka det pris som du kommer att behöva betala för att få bergvärme till din fastighet. Eftersom att variationerna är så många som de är så kommer det alltid att vara bäst som privatperson att ta in en hel del olika offerter från företag som sysslar med just bergvärme. Det kommer att göra du får en uppfattning om hur prisbilden för just din fastighet kommer att se ut. Det är dock viktigt för dig att tänka på att fantasipriser är just fantasier, det brukar ofta betyda att det är något lurt i görningen.

Ett ungefärligt pris
Men vi vill som sagt ge er en så bra inledande uppfattning som möjligt. Därför kommer vi att ger ungefärliga priser på vad det kan tänkas kosta. På ett ungefär kommer prislappen att landa någonstans mellan 100 000 och 200 000, helt beroende på vilka du anlitar för att installera och hur fastighetens miljö ser ut. Tillverkare spelar också roll för det slutgiltiga priset. Om prislappen hamnar under 100 000 kan man skatta sig lycklig, men var inte förvånad om den till och med kan trilla över 200 000.

Om du behöver bergvärme stockholm så kan vi tipsa om denna sidan

Ett bra miljöval
Bergvärme är ett av de absolut bästa uppvärmningssätten just nu. Inte enbart är det en säker och pålitlig energikälla, det minskar dessutom miljöansträngningen som hushållet står för. Bergvärme kostar, men det är också ett sätt som sparar pengar för dig. Genom bergvärmen kommer dina uppvärmningskostnader att sjunka och efter ett antal år så kommer bergvärmen att ha betalat sig själv. Dessutom höjer det värdet på din bostad.

Den höga initialkostnaden
Det är säkert detta pris som avskräcker de allra flesta från att investera i bergvärme och det är lite synd eftersom att bergvärme är ett så pass bra uppvärmningsalternativ. 100 000 till 200 000 kronor är självklart mycket pengar, vi säger inget annat om det, men vi vill bara trycka på alla de positiva fördelar som bergvärme faktiskt kommer att innebära, inte enbart för miljön utan också för din egen plånbok. Om man är nyinflyttad i ett hus utan bergvärme och kanske har pengar kvar sedan diverse försäljningar så är en installation av bergvärme kanske det bästa du kan göra. Dels så kommer det att ge fastigheten lägre uppvärmningskostnader och det kommer dessutom att höja värdet på bostaden. Bergvärme kommer också i det långa loppet att betala sig självt, och inom 15-20 år så har det du sparar i uppvärmning betalat installationen av bergvärmen.