Vad är rätta priset på badrumsrenovering?

badrumDet är vanligt att priset för en badrumsrenovering brukar kunna gå på mellan 5 000 och 20 000 kronor per kvadratmeter. Det är en viktig summa för dig som konsument att ha koll på eftersom det kommer göra dig mer redo att bedöma vad som är bra och mindre bra när du väl börjar få in offerter från firmor som gärna vill arbeta med ditt badrum. Genom att jämföra detta prisspann med det som du får i dina offerter gör det ganska tydligt vilka erbjudanden det är som faktiskt lovar mer än vad de kan erbjuda och vilka det är som lämnat överpriser.

Olika saker påverkar priset
Dock ska det sägas att det finns många olika saker som påverkar själva priset. Materialkostnader är ofta den del som kostar minst när det gäller badrumsrenovering, men du kommer fortfarande kunna spara en hel del pengar genom att göra mer avvägda och kloka val när det gäller materialet. Du kan här köpa in materialet själv om du vill och kontakta entreprenad som gör arbetet, förutsatt att de är nöjda med materialet som du har köpt in. Det går att snåla alltså, men gör det inte extremt. Det ska fortfarande bli ett bra badrum.

Arbetskostnaderna är högst
Det som kostar absolut mest vid en badrumsrenovering är kostnaden för arbetet som firman utför. Därför är det tur att det idag finns ett ROT-avdrag, något som halverar kostnaden på arbetet. Man brukar kunna uppskatta att ett tio kvadratmeters badrum kommer att landa på en kostnad på omkring 65 000 till 100 000 kronor, vilket också beror på var i landet du bor. Det beror helt enkelt på att storstäderna har generellt högre priser än vad övriga delar av landet har, därför får man räkna med att en badrumsrenovering i Stockholm, Göteborg eller Malmö kommer att kosta mer än vad den gör i exempelvis Motala eller Sundsvall.

Tänk material
Vi har redan varit inne på att det är materialet som är den del där du kan påverka priset som allra mest. Som du säkert ser så skiljer sig priset ganska mycket per kvadratmeter och det beror helt och hållet på om du väljer att köpa bra men billigt material eller om du vill slå på stort och köpa det allra lyxigaste. Det är på grund av detta som priset kommer att skilja mycket från fall till fall och det är helt enkelt upp till dig som kund att avgöra vart du vill lägga dig rent prismässigt.