Vad är rätta priset på takfönster?

Ett takfönster är ett mycket trevligt komplement till en fastighet, som skapar en känsla av ljus och öppenhet i ett område av huset som annars kan vara väldigt mörkt och dunkelt. Takfönster är därför ett mycket härligt inslag i ett hus eftersom att det ger dig som ägare en extra detalj som dels gör huset mer attraktivt och samtidigt ökar dess värde. Du kan välja lite olika takfönster, antingen de som öppnas manuellt eller de som öppnas elektriskt och det påverkar såklart hur mycket fönstret kommer att kosta, precis som vilket material det består av.

Priset – en materialfråga
Som kund måste man fråga sig själv vad det egentligen är som man vill att fönstret ska göra. Ett lågt U-värde är närmast ett måste för ett takfönster, eftersom värme stiger och mycket försvinner genom taket. Genom att ha ett välisolerat takfönster kommer du att hjälpa värmen att stanna kvar i huset och därmed också spara på uppvärmningskostnaderna, ett argument som kanske kan övertyga dig om att lägga lite extra pengar på ett 3-glasfönster med bra U-värde och en karm i PVC-material.

Viktigt med rätt montering
För att fönstret ska kunna leva upp till alla de egenskaper som det byggts för så måste det också monteras på ett korrekt sätt. Ett takfönster i bra material och uppbyggnad kommer att gå på runt 4 000 kronor och till det rekommenderar vi dig som sagt att anlita hantverkare för att få det gjort på ett bra sätt. Detta arbete kan du sedan dra av via ROT, vilket gör att det blir billigare än vanligt. Hantverkare tar timpris, som brukar kunna ligga runt 600 kronor, vilket betyder att du tillslut, efter alla avdrag, får betala runt 2 700 för arbetet. Alltså får du ett riktigt bra och vackert takfönster för omkring 6 700 kronor, som samtidigt hjälper dig att spara pengar!

Om man känner att man vill ha ett lite extravagant takfönster så är det också fullt möjligt att använda sig av en takkupol. Det är ett riktigt snyggt inslag i de flesta av hushåll. Det du ska tänka på när det kommer till både takfönster och takkupoler är att måttbeställda fönster kommer att kosta dig mer. Det helt enkelt för att det kommer krävas mer arbete för att få till de mått som du vill ha. Som sagt är det också viktigt att du är noga med att takfönstret som du beställer har ett bra U-värde, annars kommer fönstret att bli ett problem för dina uppvärmningskostnader.